وکیل ازم مدرک منشأ پول خواسته، پول از ایران اومده. چیکار کنم؟

محمدطاها بابایی ۴ بازدید

سلام. یه خونه ۲۹۰ هزار پوندی تو ردینگ پیدا کردیم و آفرمون قبول شد. حدود ۳۵ هزار پوند از دیپازیتمون پول فروش آپارتمان پدرم تو شیرازه که پارسال فروخت و بهم داد. الان وکیل یه لیست بلند فرستاده که منشأ پول رو ثابت کنم و من واقعا نمیدونم از کجا شروع کنم. سند فروش فارسیه، پول هم چند مرحله جابجا شده تا رسیده اینجا. کسی تو همین موقعیت بوده؟ چقدر طول کشید درست بشه؟

پاسخ‌ها

۱۱

سلام. ما دقیقا همینو داشتیم. نگران نباش قابل حله ولی زمان میبره. وکیل ما سه چیز میخواست: سند فروش با ترجمه رسمی، مدرک اینکه پول از حساب پدرم اومده، و یه نامه از خود پدرم که این پول هدیه‌ست و برگشت نداره. کل ماجرا برای ما حدود دو ماه طول کشید.

دو ماه؟ 😳 وکیل گفته exchange رو میخوایم تا یه ماه دیگه بزنیم

پس همین امروز شروع کن. بدترین قسمتش ترجمه رسمیه. من سند و گواهی انحصار وراثت رو دادم ترجمه، دو هفته فقط اون طول کشید. یه نکته هم بگم که خیلیا نمیدونن، فقط سند خودت کافی نیست. چون پول از پدرت اومده، وکیل احتمالا مدارک هویتی خود پدرت و اینکه پول از کجا بهش رسیده رو هم میخواد.

دقیقا. به اون میگن gift letter. ما فرمش رو از خود وکیل گرفتیم، پدرم امضا کرد، کپی پاسپورتش هم ضمیمه شد. یه جا هم باید بنویسه که هیچ سهمی تو خونه نمیخواد، وگرنه بانک هم گیر میده.

من یه تجربه بد دارم که بگم تا یکی دیگه تکرارش نکنه. پول رو از یه جای بی‌اسم و رسم منتقل کرده بودیم چون کارمزدش کمتر بود. هیچ رسید درستی نداد. وقتی وکیل مسیر پولو خواست هیچی نداشتیم نشون بدیم. آخرش معامله رو از دست دادیم و سه ماه بعد با یه خونه دیگه دوباره از صفر شروع کردیم.

یه راهنمای کامل تو مجله بریتیشی هست که مراحل خرید رو نوشته، بخش منشأ پولش خیلی به کارم اومد https://britishi.org/housing-uk/housing-uk-buying-house-uk/ خلاصه‌ش اینه که وکیل قانونا مجبوره اینا رو چک کنه، به ما مربوط نیست که حس کنیم بهمون اعتماد ندارن

ممنون. یعنی اون چند باری که پول جابجا شده هم باید مدرکش باشه؟

آره متاسفانه. وکیل میخواد کل زنجیره رو ببینه، از حساب پدرت تا حساب خودت. هر حلقه‌ای که رسید نداره میشه سوال. اگه جایی گپ هست همون اول به وکیل بگو، بدتر از این نیست که خودش پیدا کنه.

من یه راه دیگه رفتم که شاید به درد کسی بخوره. دیدم مستند کردن پول ایران برام خیلی سخته، کلا بیخیال شدم. با پس‌اندازی که اینجا داشتم دیپازیت کمتر گذاشتم و یه خونه کوچیکتر گرفتم. قسطم بیشتر شد ولی سرِ منشأ پول یه روز هم معطل نشدم. پول ایرانو گذاشتم برای بعد.

اینم حرفیه. ولی آرمان جان تو که آفرت قبول شده، بهتره با وکیلت رک صحبت کنی و بپرسی دقیقا چی کم داری. بعضی وکیلا یه لیست کلی میفرستن که همش لازم نیست.

خیلی ممنون از همه 🙏 امروز سند رو میدم ترجمه، با بابام هم برای gift letter هماهنگ میکنم. فردا هم زنگ میزنم وکیل ببینم کدوم مدارک واقعا لازمه. خبر میدم

ارسال پاسخ